Επιδοτούμενα προγράμματα

ΤΕΠΙΧ - Νησιωτική Τουριστική Επιχειρηματικότητα

Η κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να χρηματοδοτήσει ένα επιχειρηματικό της σχέδιο θα συμπράττει με το ΤΕΠΙΧ της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, συνεισφέροντας διαθέσιμά της από κοινού με τα διαθέσιμα του Ταμείου, προκειμένου να δημιουργηθεί το παρόν μέσο Χρηματοοικονομικής Τεχνικής «ΤΕΠΙΧ- Νησιωτική Επιχειρηματικότητα».

Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα καλύπτει το 30% του Επιχειρηματικού Σχεδίου, ενώ το ΤΕΠΙΧ μέσω της παροχής δανείων θα καλύπτει το 70% του επιχειρηματικού σχεδίου. Η συμμετοχή των επιχειρήσεων θα καταβάλλεται από διαθέσιμα της επιχείρησης, τα οποία δεν θα έχουν χαρακτηριστικά κρατικής ενίσχυσης. Επωφελούμενοι του Προγράμματος είναι οι υπό σύσταση, νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, πολύ μικρού και μικρού μεγέθους, που έχουν έναν από τους επιλέξιμους κωδικούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) και που δραστηριοποιούνται σε νησιωτικές περιοχές

Διαδικασία Υποβολής - Αξιολόγησης και Έγκρισης Αιτημάτων

  • Ενημέρωση των ενδιαφερόμενων υποψήφιων δανειοληπτών για τη Δράση από τα καταστήματα των συνεργαζόμενων Τραπεζών.
  • Υποδοχή αιτήματος/επιχειρηματικού σχεδίου επιχείρησης (κατάθεση αίτησης - επιχειρηματικού σχεδίου από την Τράπεζα.
  • Έλεγχος επιλεξιμότητας επιχείρησης, σύμφωνα με κριτήρια επιλεξιμότητας και των στοιχείων που θα ζητήσει η συνεργαζόμενη Τράπεζα.
  • Έλεγχος επιλεξιμότητας δαπανών από την Τράπεζα όπως περιγράφονται στο παρόν.
  • Η Τράπεζα προβαίνει σε έλεγχο υπέρβασης de minimis με βάση την Δήλωση της επιχείρησης.
  • Η Τράπεζα καταχωρεί σε μηχανογραφική εφαρμογή τα επιλέξιμα αιτήματα. Σε κάθε περίπτωση τηρείται τεκμηριωμένα η σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία κατάθεσης του ολοκληρωμένου φακέλου εκ μέρους της επιχείρησης.
  • Η Τράπεζα αποστέλλει ηλεκτρονικά την αίτηση και τα απαραίτητα στοιχεία στην ΕΤΕΑΝ ΑΕ.
  • Η ΕΤΕΑΝ ΑΕ μετά την παραλαβή αξιολογεί τα αιτήματα και αποστέλλει απαντητικό ηλεκτρονικό αρχείο στην Τράπεζα (εγκρίσεις‐απορρίψεις). Η ΕΤΕΑΝ ΑΕ προβαίνει σε έλεγχο βιωσιμότητας της επιχείρησης, σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια, όπως αυτά εστιάζονται στη φερεγγυότητά της, που αξιολογείται μέσα από 1) τα οικονομικά στοιχεία, 2) τη συναλλακτική της συμπεριφορά, 3) το ύψος της αιτούμενης χρηματοδότησης, 4) την πορεία και τις προοπτικές του κλάδου, στον οποίο δραστηριοποιείται, 5) τη σύσταση του πιστωτικού Ιδρύματος με το οποίο συνεργάζεται.
  • Στην περίπτωση έγκρισης από την ΕΤΕΑΝ ΑΕ, γίνεται ενημέρωση της επιχείρησης από την Τράπεζα και υπογράφεται η δανειακή σύμβαση.
  • Η επιχείρηση κατά την εκταμίευση πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσει στην Τράπεζα:
    - ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα
    - παραστατικά δαπανών (100% του επιχειρηματικού σχεδίου)
  • Η επιχείρηση τέλος κατά την εκταμίευση οφείλει να καταθέσει την ιδία συμμετοχή της (30% των δαπανών).

« Πηγαίνετε πίσω